Onderhoud


Zoals iedereen wel weet heeft iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, u vindt dit in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) worden steeds langer: tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering. Nieuwere auto's geven vaak zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, afhankelijk van het gebruik. Toch is het verstandig om niet op de onderhoudskosten van de auto te besparen. Het uitstellen van onderhoud kan namelijk tot lijden tot storingen, defecten en hierdoor hoge (onnodige) reparatiekosten. Daarnaast zorgt goed onderhoud voor betere prestaties, verlengt het de levensduur van de auto en veligheid op de weg. Niet alleen voor uzelf maar ook voor medeweggebruikers.

Vaak wordt onderhoud iedere 15.000 kilometer of ieder jaar uitgevoerd afgewisseld door een kleine en grote onderhoudsbeurt.
Bij de kleine onderhoudbeurt worden de belangrijkste punten van uw auto nagekeken. De olie en het oliefilter worden vervangen en de overige vloeistoffen worden bijgevuld, Daarnaast worden de ruitenwissers, banden, uitlaat en verlichting nagekeken. Bij de grote onderhoudbeurt komt meer kijken. Ook bij deze beurt word de motorolie vervangen inclusief oliefilter. Echter ook luchtfilter, brandstoffilter, interieurfilter en eventueel de bougies (bij een benzine motor). Daarnaast zal de auto op meer punten worden gecontrolleerd dan bij de kleine onderhoudbeurt.

Naast regulier onderhoud heeft een auto ook slijtage delen. Slijtage delen slijten door het gebruik zoals remblokken en remschijven en dienen naar gelang de slijtage optreed te worden vervangen. Ook de distributieriem is een slijtagedeel (hoewel deze ook vervangen dient te worden na een aantal jaren).

Natuurlijk bestaat de kans, ondanks goed onderhoud dat er een defect optreed aan uw auto. Dit zijn helaas onvoorziene reparaties en betreffen vaak onderdelen aan uw auto zonder een vooraf in te schatten levensduur. Een voorbeeld hiervan is de waterpomp of een aandrijfas.

Voor al het onderhoud bent u van harte welkom. ​Onze werkplaats beschikt over 6 hefbruggen waarmee wij altijd goed onderhoud aan uw auto kunnen uitvoeren.

Locatie

Boeninksteeg 14 7009 ZC  Doetinchem   |   Tel: 0314-324453 / 0314-360424   |   info@garageteerink.nl