Verzekering

Wat is een autoverzekering?

In Nederland rijdt een zeer groot aantal auto's. Deze auto's veroorzaken jaarlijks aanzienlijke schade. Om deze schade te dekken, bestaan er autoverzekeringen. In Nederland is een autoverzekering verplicht. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze (door de schuld van een (andere) autobestuurder) schade leiden. Indien gewenst kan deze verplichte dekking uitgebreid worden zodat ook schade aan de eigen auto onder de dekking van de autoverzekering valt.

Auto-ongeluk met onbekende, onverzekerde of doorgereden tegenpartij.

Ten eerste geen paniek. In Nederland hebben we het Waarborgfonds. Het Waarborgfonds is ingesteld voor het geval dat het slachtoffer de verzekeraar van de schadeveroorzaker niet kan aanspreken.

Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden. In de volgende gevallen kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds:

  • De veroorzaker is met zijn motorvoertuig doorgereden en u kunt zijn identiteit niet achterhalen.
  • U weet wel wie de bestuurder is, maar het voertuig blijkt niet verzekerd te zijn.
  • De veroorzaker is niet verzekerd omdat hij wegens geloofsovertuiging daarvoor een vrijstelling heeft en u kunt met hemzelf de schade niet of niet helemaal regelen.
  • Het motorvoertuig dat de schade heeft veroorzaakt was gestolen en de bestuurder wist dat. Let op: als uw auto (of bromfiets, motor, enz.) gestolen wordt, vergoedt het Waarborgfonds niet de schade aan uw eigen voertuig.
  • Het motorvoertuig was wel verzekerd, maar de verzekeringsmaatschappij is failliet.
  • Voor materiële schade geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis.

Wij als Garage Teerink bieden een voordelige en goede autoverzekering van de Bovag aan. Naast deze autoverzekering bieden wij ook Bovag Pechhulp aan.

Klik HIER voor meer informatie over de Bovag autoverzekering

Locatie

Boeninksteeg 14 7009 ZC  Doetinchem   |   Tel: 0314-324453 / 0314-360424   |   info@garageteerink.nl